Na 6. sjednici Županijskog partnerskog vijeća Karlovačke županije (ŽPV) koja je održana 7. studenoga 2023. u Multifunkcionalnoj dvorani u sklopu Kina Edison, članovi ŽPV-a su sukladno Poslovniku o radu ŽPV-a izabrali predsjednicu Martinu Furdek-Hajdin, županicu Karlovačke županije i zamjenicu predsjednice Sandru Cindrić, ravnateljicu Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije.

U nastavku sjednice, Sandra Cindrić, zamjenica predsjednice ŽPV-a i ravnateljica Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije prezentirala je dosadašnje aktivnosti te iznijela prijedloge za jačanje administrativnih kapaciteta za što uspješnije povlačenje sredstava iz ESI fondova te jačanje dosadašnje suradnje Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije i JLP(R)S-a. Uz dobru suradnju i koordinaciju cilj je jačati uspostavljeni sustav suradnje kako bi postao učinkovit, koristan i nadasve zakonski reguliran, a sve u svrhu povećanja apsorpcijskih kapaciteta i poticanje regionalnog razvoja.

Nadalje, predstavnice Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije informirale su nazočne o rokovima za dostavu izvješća o provedbi akata strateškog planiranja te načinu revidiranja i vrednovanja akata strateškog planiranja  od nacionalnog značaja i od značaja za JLP(R)S. Naglašeno je da je provedbene programe JLS-a nužno uskladiti sa izrađenim planovima razvoja na regionalnoj odnosno lokalnoj razini.

Isto tako, nazočne su informirale o daljnjim aktivnostima u provedbi Plana razvoja Karlovačke županije, te o aktivnostima koje slijede, što se prvenstveno odnosi na vrednovanje tijekom provedbe. Pritom su naglasili da je postupak vrednovanja zakonska obveza i za jedinice lokalne samouprave koje imaju usvojen vlastiti plan razvoja.

Skip to content