Članovi tima projekta SYNERGY koji se provodi u sklopu Interreg programa transnacionalne suradnje, provodi pilot aktivnost „Vaučeri za razvojna rješenja istraživačkih projekata povezanih sa COVID-19“ na novoj „Synergic Crowd Innovation Platform (SCIP)“ (https://synergyplatform.pwr.edu.pl/) kako bi podržali borbu protiv COVID – 19 pandemije u Središnjoj Europi.

Cilj pilot aktivnosti jest udružiti snage između svih aktera koji su uključeni u izvanrednu situaciju iz ključnih projektnih područja kao što su tehnologija proizvodnje aditiva i 3D ispis, mikro i nano tehnologije te Industrije 4.0

Poziv za sudjelovanje u pilot aktivnosti usmjeren je predstavnicima malih, srednjih i velikih tvrtki, visokoškolskim i znanstvenim organizacijama, zdravstvenim ustanovama, javnim tijelima i općenito javnosti.

„Davatelji izazova“ imaju priliku predstaviti problem vezan uz izvanrednu situaciju Covid-19 na SYNERGY platformi. Mogući izazovi uključuju potrebu za novom ili poboljšanom komponentom / opremom / uslugom ili potrebu za određenim istraživačkim kompetencijama, vještinama ili istraživačkim aktivnostima.

„Davatelji rješenja“ predstavit će svoja rješenja za predložene izazove putem platforme SYNERGY kako bi zajednički razradili zajednička rješenja problema i nedostataka koja proizlaze iz pandemije Covid-19.

Platforma prepoznaje 2 uloge kroz koje se možete prijaviti na platformu:

  • kao „Davatelj izazova (Challenge Givers)“ – ako ste tvrtka (mala, srednja, velika ili start-up), fakultet/veleučilište, javnopravno tijelo ili znanstveni institut/grupa i uključeni ste u ovu izvanrednu situaciju COVID-19, platforma vam nudi mogućnost predstavljanja istraživačke ideje i potreba, da pronađete rješenja, specifične kompetencije i partnere za suradnju.
  • kao „Davatelj rješenja (Solution Providers)“ – ako ste istraživački tim, fablab, tvrtka (mala, srednja i velika) ili istraživač sa tehničkim ekspertizama (a možete doprinijeti svojim kompetencijama kako bi se postigao projektni cilj i spremni ste uključiti se u istraživački tim)

 

  1. Potrebno je registrirati se na SYNERGY platformu
  2. Davatelj izazova učitava svoj istraživački projekt i potrebe na platformu do 12.05.2020. (koje pregledavaju davatelji rješenja te nude svoje kompetencije)
  3. Davatelj rješenja će vam se javiti da udružite snage i razradite Istraživački plan do 15.05.2020.
Skip to content