Program ruralnog razvojaUprava za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju najavljuje raspisivanje natječaja za sljedeće tipove operacija:

7.2.2. “Ulaganja u građenju nerazvrstanih cesta”

od 26.listopada (podnošenje prijava od 04. studenog) do 23. prosinca 2016. godine.

7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”

od 23. studenog (prijave od 12. prosinca) 2016. godine do 10. siječnja 2017. godine.

Napomena: Svi projekti za tip operacije 7.4.1. koji uključuju gospodarsku djelatnost (svaka djelatnost koja se sastoji od pružanja robe i usluga na tržištu) sukladno odredbama članka 21. i 22. Pravilnika o provedbi Mjere 7, biti će isključeni iz mogućnosti dodjele sredstava po ovom natječaju.

9.1.1. “Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija”

od 04. studenog 2016. godine do 16. siječnja 2017. godine.

Također, u drugoj polovici studenog očekuje se i raspisivanje natječaja za Mjeru 3 “Sustavi kvalitete za poljoprivredne proizvoda i hranu”, podmjeru 3.1 “Potpora za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete”.

Svi natječaji biti će objavljeni u Narodnim novinama te na mrežnim stranicama www.ruralnirazvoj.hr i www.apprrr.hr.

Već sada na spomenutim stranicama možete pronaći Pravilnike o provedbi spomenutih mjera te se na vrijeme pripremiti za nadolazeće natječaje.

Ministarstvo poljoprivrede će do objave natječaja organizirati info radionice za sve potencijalne korisnike spomenutih mjera. Točan raspored biti će objavljen do sredine sljedećeg tjedna.

Skip to content