Zaposlenici Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije kojima je izdan certifikat u području javne nabave od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, dana 19. rujna 2019. sudjelovali su na jednodnevnom usavršavanju iz javne nabave na temu: Provedba programa o zelenoj javnoj nabavi za provoditelje postupaka javne nabave koje je financirano od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Usavršavanje je organizirao Marker, obrt za informatiku i dizajn,a prednje navedena tema prezentirana je od strane predavačice Stane Dolenac, Projekt jednako razvoj d.o.o.

Na navedenom usavršavanju zaposlenici Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije podrobnije su se upoznali s važnostima i koristima zelene javne nabave, zakonodavnom i institucionalnom okviru zelene javne nabave na nivou Republike Hrvatske i na nivou EU, mjerilima za zelenu javnu nabavu, nabavnim kategorijama zelene javne nabave – prioritetnim skupinama, primjerima tehničkih zelenih specifikacija i slično te su nakon teoretskog dijela predavanja odrađene vježbe u grupama na sljedeće teme: Izrada tehničkih specifikacija na temelju nabavnih kategorija zelene javne nabave te Izrada dokumentacije o nabavi uključujući zelene kriterije. Sudjelovanjem na navedenom usavršavanju, zaposlenici Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije proširili su svoja znanja i vještine u području zelene javne nabave. Polaznicima su na kraju edukacije uručene potvrde o usavršavanju iz javne nabave.

Skip to content