Foginovo kupališteMinistar turizma Gari Cappelli, 7. prosinca 2016. godine donio je Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini, čime je odobreno sufinanciranje 32 razvojna projekta u ukupnoj vrijednosti od 17.367.000,00 kuna za: uređenje plaža, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju centara za posjetitelje i interpretacijskih centara te za njihovo opremanje multimedijalnom opremom.

Prvi puta je omogućeno ulaganje u obnovu plaža na kontinentu, odnosno na rijekama i jezerima kako bi se  podigla razina kontinentalnog turizma te razvili modeli koji će usmjeravati turistički promet prema kontinentu.

Financijska sredstva za ovakav tip ulaganja i razvoj riječnog turizma će u 2017. godinu doći i u Karlovačku županiju, točnije u Karlovac i Ozalj. Naime, jedni od odobrenih projekata za sufinanciranje su i projekti: „Foginovo – kupalište bez razliKA“ u Gradu Karlovcu, kojem je odobrena potpora Ministarstva turizma u iznosu od 646.000,00 kn te „Kupalište Slave Raškaj“ u Gradu Ozlju koje će se urediti uz potporu od 361.000,00 kn.

Kupalište u OzljuProjektni prijedlozi su pripremani u suradnji s regionalnim koordinatorom Razvojnom agencijom Karlovačke županije KARLA d.o.o., ostvaruju zajednički cilj, a to je razvoj turizma na rijekama Karlovačke županije te razvoj kontinentalnog turizma.

Javni poziv je bio otvoren od 9. kolovoza do 15. rujna 2016. godine. Uz navedena dva projekta kupališta prijavljen je i projekt „Muzejski prostor na budućnost“ na Turnju. Za sva tri projekta su odobrena financijska sredstva u iznosu od 1.907.000,00 kn koja ubrzo stižu u Karlovačku županiju.

Priprema projektnih prijedloga predstavlja primjer dobre prakse suradnje između jedinica lokalne područne samouprave i regionalnog koordinatora.

Skip to content