U tijeku je veliki izbor najboljeg županijskog EU projekta koji je pokrenut u suradnji s Jutarnjim listom, Hrvatskom zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Tijekom proteklih tjedana predstavljen je 21 projekt koji je odlukom peteročlanog žirija ušao u finale izbora, a od subote 19. rujna započelo je glasovanje za projekte

Odabir pobjednika u četiri kategorije – Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji, Doprinos znanosti i inovacijama i Doprinos poduzetništvu odabrati će stručni žiri 1. listopada. Izbor najboljeg projekta pokrenut je s ciljem promocije najboljih EU projekata i njihovog značaja i doprinosa u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Hrvatske.

U prvom krugu natječaja u kategoriji “Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici” odabran je i projekt Karlovačke županije „Kažu zdravlje“. Projekt se provodio od 1. rujna 2015. do 1. travnja 2019. godine, a partneri na projektu su bili domovi zdravlja Karlovac, Ogulin, Duga Resa, Slunj, Ozalj i Dom zdravlja Vojnić. Svrha projekta bila je poboljšati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima, a kako bi se smanjio broj upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite u bolnice u tim područjima za najmanje 4 posto, s obzirom na to da je na razini primarne zdravstvene zaštite omogućeno više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka. Kroz projekt je tako poboljšana i kvaliteta života cjelokupne lokalne zajednice te povećan broj usluga pružatelja primarne zdravstvene zaštite.

U izboru najboljeg projekta obuhvaćeni su projekti provedeni i/ili završeni u prethodne dvije godine, odnosno u 2018. ili 2019.

Više o ostalim projektima koji su kandidirani možete pogledati na: https://zupan.hr/najbolji-eu-projekt/usli-smo-u-finale-izbora-glasajte-za-najbolji-zupanijski-eu-projekt/

Skip to content