U okviru projekta P.s.-Pokreni se promocija deficitarnih zanimanja u O.Š. „Antun Klasinc“ u Lasinji
U sklopu projekta P.s.-Pokreni se održana je 07. studenog  promocija deficitarnih zanimanja u. O.Š. „Antun Klasinc“ u Lasinji.
Stručni tim sastavljen od predstavnika projektnih partnera i poduzetnika održao je prezentaciju koja ima za cilj upoznati djecu te njihove roditelje sa zanimanjima koja su potrebna na tržištu rada, čijim upisom djeca dobivaju siguran put na tržište rada i stipendije, ukloniti predrasude o tim zanimanjima kao isključivo muškim, uputiti ih o mogućnostima dobivanja informacija o upisima te samim zanimanjima.
U sklopu prezentacije gosti predavač iz tvrtke Tvornice Turbina Karlovac približili su zanimanje učenicima te iz vlastitog iskustva ukazali na dobrobiti koje daju ta zanimanja.
Učenici koji su zainteresirani za deficitarna zanimanja imaju mogućnost posjeta proizvodnim pogonima različitim poslodavcima na području Karlovačke županije. Pruža im se i mogućnost profesionalnog usmjeravanja i savjetovanja koje će provoditi HZZ PU Karlovac, aktivnost koja je također financirana iz projekta.
Nositelj projekta „P.S. pokreni se!“ je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, a više o projektu možete saznati na web stranici : https://www.pokreni-se.eu/.

Skip to content