U razdoblju od 1. listopada 2021. do 31. ožujka 2022. održavat će se svjetska izložba EXPO 2020 Dubai.  Izložba će okupiti države, multilateralne organizacije, poduzeća i obrazovne institucije. Ukupno će se predstaviti 191 država svijeta, a očekivani broj posjetitelja broji oko 25 milijuna. Sadržaj izložbe namijenjen je općoj javnosti, mladima, poslovnim te javnim subjektima i nacionalnim vladama.

Tema izložbe EXPO 2020 Dubai glasi „Spajanje umova, stvaranje budućnosti“ (Connecting Minds, Creating the Future) s tri podteme: Mobilnost, Održivost i Mogućnosti (Mobility, Sustainability, Opportunity).

Republika Hrvatska će se na izložbi EXPO predstaviti kao „Croatia – Inspiring Great Minds“. Sami paviljon za predstavljanje Republike Hrvatske nalazit će se unutar tematskog parka „Mobilnost“, a tema će glasiti:„Mobilnost uma“ (Mobility of the Mind). Cilj je predstaviti Hrvatsku kao zemlju inovativnih projekata, ideja, izuma i kreativnih pojedinaca – od Ruđera Boškovića i Nikole Tesle pa sve do Mate Rimca; koji su zbog želje za izazovima i otvorenosti prema novome postali prepoznatljivi diljem svijeta.

Hrvatski gospodarstvenici bit će u mogućnosti dogovarati bilateralne susrete s potencijalnim partnerima iz cijelog svijeta. U kontaktu s djelatnicima hrvatskog paviljona, zainteresirani gospodarstvenici bit će u prilici besplatno osigurati prostor i termin u poslovnim prostorijama hrvatskog paviljona. Također, gospodarstvenici će moći putem službene B2B aplikacije EXPO-a dogovoriti sastanke uživo ili preko video poziva.

Više informacija o EXPO 2020 DUBAI dostupno je na: https://www.expo2020dubai.com/en

Službena web stranici hrvatskog paviljona: https://www.croatiaexpo2020.com/    

 

Skip to content