23.02.2022. u dvorani Ureda županice održano je svečano potpisivanje okvirnog sporazuma i o ugovora o javnoj nabavi radova rekonstrukcije objekta “Oružana” za potrebe uspostave infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti (RCK) u sektorima strojarstva, elektrotehnike i računarstva te turizma i ugostiteljstva.

S predstavnikom izvođača radova iz tvrtke Texo Molior, okvirni sporazum je potpisala županica Martina Furdek Hajdin, dok su ugovore potpisali ravnatelji Tehničke škole Karlovac i Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac, Ivan Janković i Damir Pleša, te dekan Veleučilišta u Karlovcu Ivan Štedul.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 36 milijuna kuna s PDV-om. Planirani početak radova je prva polovica ožujka, a procijenjeno trajanje radova je 17 mjeseci.

Rekonstrukcija objekta “Oružane” provodi se u okviru provedbe projekata RCK-STRuKA, RCK-KaRijERA i MREŽA KOM5ENTNOSTI, financiranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020..

Rekonstrukcijom objekta koji je prethodno stradao u potresu, zbog čega je morao biti djelomično razgrađen, izgradit će se 3000 m2 suvremenog prostorog kapaciteta koji će naknadno biti opremljen specijaliziranom opremom. Isto će omogućiti učenicima, ali i svim drugim dionicima, stjecanje znanja i vještina koja će im odmah po završetku formalnog obrazovanja omogućiti uključivanje na tržištu rada.

JURRA je pružala stručnu pomoć u pripremi projektnih prijedloga te pruža stručnu pomoć u provedbi za sva tri navedena projekta, čija ukupna vrijednost iznosi oko 76 milijuna kuna.

Skip to content