Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u prosincu 2020. objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“. Opći cilj ovog Poziva bio je doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, dok je specifični cilj bio unaprjeđenje usluga kroz produljenje radnog vremena dječjih vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Navedena potreba detektirana je i na području grada Ozlja. Ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Ozalj, gospođa Vesna Novosel i djelatnici Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije (koji su pružali stručnu pomoć u pripremi projektnog prijedloga kroz projekt „KaŽu5 EduKA II“) intenzivno su razrađivali projektnu ideju, koja je nakraju pretočena u prijavni obrazac, a projekt je uspješno podnesen dana 15. veljače 2021.

Dana 23. prosinca 2021. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Ozalj, gospođa Vesna Novosel prisustvovala je svečanom potpisivanju i potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Zvončić Ozalj“ UP.02.2.2.16.0021.

Projekt „Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Zvončić Ozalj“ nudi uslugu produljenog radnog vremena Dječjeg vrtića Zvončić Ozalj svakim radnim danom od 16:00 do 20:00h. Djeci korisnicima usluge produljenog radnog vremena vrtića bit će osiguran odgojno obrazovni rad, mogućnost uključenja u kraći program folklora za djecu te usluga logopeda, a sve u cilju usklađenog poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima (djecom) uključenim u uslugu produljenog radnog vremena vrtića u sklopu programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Ozlja.

Nositelj projekta je Dječji vrtić Zvončić Ozalj te ga provodi samostalno (bez partnera na projektu), uz stručnu pomoć u provedbi projekata kroz projekt „KaŽu5 EduKA II“ od strane djelatnika Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije. Projekt se provodi u razdoblju od 22. prosinca 2021. do 21. kolovoza 2023. Ukupna vrijednost projekta je 507.594,01 kuna, a EU financiranje je u iznosu 507.594,01 kuna. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Skip to content