U petak 11.09. u Đulinom vrtu u Ogulinu u novoizgrađenom amfiteatru održat će se javna tribina za širu javnost pod nazivom „U Ogulinu se fura NATURA“  u sklopu projekta „Susret s rijekom“ s početkom u 11:30 h, dok se u subotu  12.09. održava promotivni događaj projekta „Susret s rijekom“ u Đulinom vrtu u Ogulinu od 10h do 19h.

Na javnoj tribini govoriti će se o ekološkoj mreži  Natura 2000 područjima u Hrvatskoj i Karlovačkoj županiji s posebnim osvrtom na Ogulinsko – plaščansko Natura 2000 područje, raspravljati će se o prednostima i eventualnim ograničenjima takvog oblika zaštite, a uzimajući u obzir interes i dobrobit ljudi koji žive na tim područjima. Cilj je približiti sudionicima specifičnosti i biljni i životinjski svijet takvog područja.

U subotu, 12.9. u 2 termina, od 10-13h pa od 16-19h u sklopu projekta “Susret s rijekom” u Ogulinu, svi posjetitelji imaju priliku okušati se u zip line izazovu i maloj školi čvorologije uz stručno vodstvo HGSS Stanice Ogulin i Sportskog penjačkog kluba Ogulin. Osim toga, posjetitelji će moći isprobati i slackline radionice tokom navedenih termina te poslušati edukaciju o NATURA 2000 zaštićenim područjima. Sve to, potpuno besplatno.

Promotivni događaj biti će edukativnog i zabavnog  karaktera, a cilj je približiti zainteresiranoj javnosti projektne lokacije, novoizgrađenu posjetiteljsku infrastrukturu te osvijestiti javnost o važnosti očuvanja prirode i biološke raznolikosti te pravilnom ponašanju u NATURA 2000 zaštićenim područjima prirode.

Potrebno je ponijeti sa sobom udobnu sportsku odjeću (trenirka, tenisice).

Obuku provodi Croatia Open Land Tours DMC uz suradnji s HGSS Stanicom Ogulin i Sportskim penjačkim klubom Ogulin.

„Organizacija promotivnog događaja i javne tribine sufinancirana je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj“

Skip to content