Dana 04. svibnja 2022. godine predstavnici JURRA-e sudjelovali su na 2. Sajmu  strukovnog obrazovanja u organizaciji Tehničke škole Karlovac – Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru strojarstva i podsektoru elektrotehnike i računalstva, te Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac. Sajam se provodi u okviru provedbe projekata „STRuKA i TI“ i „KaRijERA i JA“.

Sajam je okupio sve važne tvrtke, škole i institucije s područja Karlovačke županije i šire koji su predstavili mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja u navedenim podsektorima. Mogućnosti koje nude strukovna zanimanja imali su priliku upoznati i učenici Obrtničke i tehničke škole Ogulin, Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Strukovne škole Gospić te Srednje škole Slunj (partneri u provedbi projekata) koji su organizirano posjetili sajam.

U sklopu sajma održan je Okrugli stol na temu „Potrebe tržišta rada – povezanost mladih i poslodavaca“.

Organizacija sajma sufinancirana je u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, temeljem Poziva: “Uspostava  regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“

Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije bila je zadužena za izradu obje projektne prijave ukupne vrijednosti od oko 60 milijuna kuna.

Razdoblje provedbe projekata započelo je  26.02.2020., a završava27.12.2023. godine.

Skip to content