U sklopu projekta „P.s.-pokreni se!“ organizirano je studijsko putovanje u Pulu, radi razmjene iskustva te učenja na uspješnom modelu.

Prvi dio dana bio je usmjeren na umrežavanje članova VTR-a Karlovačke županije s članovima VTR-a Istarske županije. U skladu s tim održana je prezentacija od strane koordinatorice projekta REI II gđe. Ive Pernić, koja je predstavila rad Vijeća za tržište rada Istarske županije te aktivnosti projekta REI II.

Nakon prezentacije koordinatorice projekta gđe. Pernić, koordinatorica projekta „P.s.-pokreni se!“ gđa. Danica Bago predstavila je rad Vijeća za tržište rada Karlovačke županije te aktivnosti na projektu „P.s.-pokreni se!“

Nakon prezentacija ostavljeno je vrijeme za pitanja te razmjenu iskustva.

Po završetku prezentacija te slobodnog vremena za pitanja i razmjenu iskustava, članovi VTR-a uputili su se u posjetu zaštitne radionice Tekop Nova, ustanove za zapošljavanje osoba s invaliditetom, osnovanu 15. srpnja 2003. godine. Osnovna djelatnost ustanove je proizvodnja radne i zaštitne odjeće.

Ravnateljica Tekop Nove gđa. Zubić predstavila je rad zaštitne radionice te sistem organizacije. Tekop Nova trenutno zapošljava 36 osoba od toga je 19 osoba s invaliditetom, što ju čini zaštitnom radionicom. Rad je potpuno prilagođen osobama s invaliditetom. Nakon prezentacije rada ustanove ravnateljica gđa. Zubić članove VTR-a Karlovačke županije provela je kroz sam pogon ustanove.

Tekop Nova svakako je primjer dobre prakse  u zapošljavanju i socijalizaciji osoba s invaliditetom.

Nositelj projekta „P.S. pokreni se!“ je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, a više o projektu možete saznati na web stranici : https://www.pokreni-se.eu/.

Skip to content