Ravnatelj Dr.sc. Vilko Klasan i Voditeljica Odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj, Daniela Peris iz Javne ustanove Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije nazočili međunarodnoj konferenciji “Što nam donosi novo financijsko razdoblje 2021-2027 u EU fondovima? Učimo iz iskustava strateškog razvoja i provedbe EU projekata drugih zemalja članica EU”

Međunarodna konferencija o EU fondovima, „Što nam donosi novo financijsko razdoblje 2021-2027 u EU fondovima? Učimo iz iskustva strateškog razvoja i provedbe EU projekata drugih zemalja članica EU“, održana je 6. i 7. ožujka 2019. u Hotelu Trakošćan u Trakošćanu.
Teme konferencije bile su:
Predstavljanje zakonodavnog paketa i mogućnosti u ESI fondovima za razdoblje 2021-2027
Proces pripreme strateškog okvira u RH
Primjeri iskustava država članica u uspješnom strateškom planiranju i odabiru područja ulaganja
Očekivanja od pravila provedbe projekata u novom razdoblju
Primjeri iskustava zemalja članica u provedbi projekata – kako naučiti iz vlastitih pogrešaka
Razmjena iskustava kroz pitanja i odgovore s predstavnicima institucija i predstavnicima korisnika zemalja članica

Pomoćnica ministrice, Ana Odak govorila je o postupku stvaranja novog strateškog okvira u Republici Hrvatskoj, dok e državna tajnica gđa Spomenka Đurić govorila o statusu provedbe financijskog razdoblja 204.2020., te očekivanjima u novom financijskom razdoblju. Ravnatelj Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije, dr.sc. Vilko Klasan, izvijestio je državnu tajnicu o statusu pripreme projek(a)ta regionalnih centara kompetencije koji će biti prijavljeni na Javni poziv „Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“, koji je otvoren do 30.rujna 2019. godine.

Skip to content