U tijeku je Specijalistički program izobrazbe u području javne nabave za drugu grupu polaznika. Izobrazba se odvija u organizaciji Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije. Cjelodnevne edukacije namijenjene su zaposlenicima jedinica lokalne samouprave s područja Karlovačke županije. Izobrazbu provodi „Učilište EU projekti“ (UEP) iz Zagreba, a  27 polaznika pohađat će je sve do 17. veljače.  Podsjećamo, prva grupa pohađala je edukacije u periodu od 19. do 23. prosinca 2022.

Teme na koje se stavlja naglasak su: zakonodavni i institucionalni okvir sustava javne nabave, opće upravljanje nabavom, održiva i zelena javna nabava, postupci i dokumentacija javne nabave s praktičnim primjerima, ponuda s praktičnim primjerima te pravna zaštita u sustavu javne nabave.

Aktivnosti osposobljavanja provode se u sklopu projekta „KaŽu5 EduKA II“ koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Namijenjen je jačanju kapaciteta javnopravnih tijela na području Karlovačke županije u cilju povećanja apsorpcije sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova sa naglaskom na novu perspektivu 2021.-2027. Ukupna vrijednost projekta iznosi: 1.958.492,56€, a provedba svih aktivnosti, koje su  započele u travnju 2019., završavaju 31. prosinca ove godine.

Skip to content