Završen je prvi Sajam ruralnog razvoja Karlovačke županije  RuralKA koji se održavao 24. i 25. rujna, a uključivao je i prezentaciju lova i ribolova na području Karlovačke županije. Sajam je bio prateći događaj velike 1. Međunarodne izložbe pasa CACIB KARLOVAC 2016, koja se nakon 4 nacionalne izložbe, već petu godinu održava u Karlovcu.

Sajam i izložba su održani na prostoru ŠRC-a Korana i u dva dana ih obišao je veliki broj učesnika i posjetitelja. Organizator sajma bila je Razvojna agencija Karlovačke županije – Karla d.o.o. zajedno sa predstavnicima jedinicama lokalne samouprave (gradovima i općinama) sa područja županije i kao jedan od organizatora, nadamo se da će RuralKA prerasti u tradicionalnu manifestaciju u Karlovačkoj županiji. Ukupno su u dva dana na sajmu posjetitelji mogli vidjeti proizvode ili se upoznati sa aktivnostima ili ponudom 63 učesnika. Iako se nije ostvarila želja organizatora da na sajmu sve jedinice lokalne samouprave predstave svoje turističke resurse i proizvode koji se mogu ponuditi posjetiteljima i turistima okupljeni izlagači pokazali su da sajam ima svrhu i da treba uložiti dodatne napore u organizaciju ovog događaja. Na sajmu su svoje djelovanje, proizvode i poslovne aktivnosti predstavile udruge, tvrtke, OPG-ovi, iznajmljivači smještajnih kapaciteta i uspješni ponuđači usluga ruralnog i avanturističkog turizma iz Karlovca, Ogulina, Duge Rese, Slunja, Ozlja, Kamanja, Žakanja, Ribnika, Generalskog Stola, Tounja, Josipdola, Plaškog, Saborskog, Rakovice i Vojnića. Među izlagačima su bili i LAG-ovi (Vallis Colapis i Frankopan) i članovi udruge ekoloških proizvođača Karlovačke županije (EKOP), Konjički klub „Korana“ te Klub športskih ribolovaca „Korana“ Karlovac..

Na sajmu se moglo degustirati i kupiti razne proizvode naših ruralnih područja (sir, med, domaći namaz od lješnjaka, džemove, proizvode od lavande, batata, krumpira, aronije, kupusa, raznih likera i rakija te ručnih radova. Oni koje je zanimao smještaj mogli su razmijeniti informacije sa vlasnicima objekata za odmor i (aktivnu) rekreaciju. Poseban prostor na sajmu bio je rezerviran za prezentaciju akvarija slatkovodne ribe AquatiKA, koji svoja vrata otvara posjetiteljima 22. listopada 2016. godine. U prezentaciji nove turističke atrakcije na području grada Karlovca te ostalih turističkih ponuda (Zeleno srce Hrvatske) sudjelovali su i predstavnici Turističke zajednice grada Karlovca i Karlovačke županije te ostale Turističke zajednice s područja Karlovačke županije na svojim izložbenim prostorima.

Sajam RuralKaNa otvorenju su bili nazočni i predstavnici županije (gJosip Šafar, zamjenik župana), gradonačelnik Grada Karlovca (g.Damir Jelić), direktor Razvojne agencije Karla d.o.o. (g.Viktor Šegrt).

Sajam RuralKa

 

Skip to content