RCK-StruKa

Naziv projekta: RCK-STRuKA

Program: Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Nositelj: Tehnička škola Karlovac

Partneri i suradnici:

Partneri:  Karlovačka županija, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Srednja škola Slunj

Suradnici:

Obrazovni sektor: Veleučilište u Karlovcu, Strukovna škola Gospić

Gospodarski sektor:  HS PRODUKT d.o.o., General Electric Hrvatska d.o.o., TTK d.o.o. – Tvornica turbina Karlovac, DS Smith Plastics Karlovac d.o.o., Heineken Hrvatska d.o.o., Uniweld strojevi d.o.o., Žitoproizvod d.d., Kelteks d.o.o.

Javni sektor: Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje – HZZ PU Karlovac, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac

Civilni sektor:  Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije

Trajanje: od 07. siječnja 2020. do 27. travnja 2023.

Status: u provedbi

Vrijednost projekta: 19.151.715,10 kn

Bespovratna sredstva EU: 19.147.715,10 kn

Uloga Razvojne agencije Karlovačke županije: Razvojna agencija uključena je od samih početka u planiranje svih projekata RCK. Za projekt RCK-STRuKA, Razvojna agencija Karlovačke županije u suradnji sa KAŽUP i Tehničkom školom osmislila je sve aktivnosti, okupila partnere i suradnike, izradila projektnu prijavu i sve priloge projektne prijave, koja je rezultirala s odobrenih više od 19 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava. Razvojna agencija zadužena je i za operativnu provedbu projekta, za koju su zaduženi imenovani voditelj projekta i administrator iz redova Razvojne agencije.

LINK na web stranicu projekta: https://www.rck-struka.eu/

Opis projekta: Projekt „RCK – STRuKA“ odnosi se na uspostavu prostorno tehničkih uvjeta Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru strojarstva (izgradnja i opremanje) te stvaranje mreže suradnje između obrazovnog, gospodarskog i civilnog sektora. Regionalni centar kompetentnosti u podsektoru strojarstva bit će smješten na 1. katu zgrade Oružarne u samom centru grada Karlovca.

Regionalni centri kompetentnosti su mjesta izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u kojima će se provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja, programi stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja te drugi oblici formalnog i neformalnog obrazovanja (učenje temeljeno na radu, natjecanja i prezentacije znanja i vještina…)

Provedba ovog projekta omogućiti će razvijanje kvalitetnih kadrova koji će kroz školovanje ovladati svim vještinama i kompetencijama koje su tražene od strane realnog sektora te koji će se nakon završetka školovanja moći uspješno uključiti na regionalno tržište rada. Također, u novouređenim i opremljenim prostorima u partnerstvu s ključnim dionicima moći će se razvijati i provoditi programi strukovnog obrazovanja, programi formalnog i neformalnog obrazovanja odraslih te programi za učenike s teškoćama i osobe s invaliditetom, u skladu s načelima osiguravanja kvalitete i relevantnosti za potrebe tržišta rada.

Skip to content