Upravljačko tijelo i Zajedničko tajništvo programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska okupili su u Veneciji predstavnike 25 projekata financiranih kroz prvi poziv za Standard projekte. Cilj je bio upoznati sudionike seminara s koracima i procedurama provedbe i izvještavanja.  

Sastanak je održan na Sveučilištu u Veneciji a na sastanku su sudjelovali Andrija Brkljačić, voditelj projekta (Razvojna agencija Ličko-senjske županije), Donatella Cozzi (Sveučilište u Udinama), Annalisa Stacchini i Andrea Guizzardi (Alma Mater Studiorum – Sveučilište u Bologni), Ante Vekić (Symbol d.o.o.), Ana Barković (Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije) i Gianluca Sarti (Delta 2000).

Intenzivni jednodnevni program ponudio je tako pregled financijskog dijela upravljanja projektom gdje su predstavljene smjernice za opravdanost troškova, ishođenje plaćanja predujma, korištenje SIU sustava za izvještavanje, procedure validacije troškova kroz sustav kontrole, te uloge i odgovornosti pojedinih partnera. Sudionici su detaljno upoznati i sa administracijskim procedurama, SIU sustavom (prijava i izvještavanje), a seminar je završen pregledom komunikacijskih aktivnosti. 

Skip to content