Dana 12. i 13. veljače 2020. Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, u sklopu projekta tehničke pomoći Programa Interreg Europe Peer Review, domaćin je stručnjacima iz Mađarske, Poljske, Španjolske i Italije, koji će predstaviti svoja iskustva na temu poboljšanja konkurentnosti i razvoja poduzetničke klime, s posebnim naglaskom na uspostavu i razvoj Regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju.

Razmjena iskustva usmjerena je prvenstveno na djelatnike javnog sektora u cilju jačanja njihovih znanja i kompetencija te uvid u primjere dobre prakse iz drugih europskih zemalja, odnosno načine na koje su odgovorili izazovima unapređenja poduzetničke klime na lokalnoj i regionalnoj razini. Na radionici će nazočiti predstavnici srednjih strukovnih škola, obrtničke i gospodarske komore, predstavnici gradova i općina te predstavnici Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije, koja provodi EU projekt Regionalnih centara kompetencija u strukovnom obrazovanju.

Kroz radionicu će se razraditi pristupi, rješenja i preporuke koje će biti od pomoći pri uspostavi Regionalnih centara kompetentnosti, a temeljiti će se na stvaranje što bolje umreženosti između obrazovnog i realnog sektora. Neke od tema su: kako centre izvrsnosti uspostaviti i održati izvrsnima, kako ih učiniti samoodrživima te na koji način maksimizirati suradnju sa realnim sektorom, kroz njegovo uključivanje u obrazovni proces i stvaranje radne snage krojene prema realnim potrebama tržišta rada

Prvi dan radionice održati će se 12. veljače 2020. u knjižnici Aquatika-e od 10:30 do 16:00 sati, a drugi dan 13. veljače 2020. u dvorani za sastanke Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije od 12:00 do 13:30 sati.

INTERREG Europe Peer review: Radi se o platformi za prijenos i razmjenu iskustva u specifičnim prethodno usuglašenim temama. Stručnjaci iz odabranog broja regija pozvani su u u regiju domaćina – kako bi ispitali specifični teritorijalni i tematski kontekst i dali preporuke na temelju svog iskustva i stručnosti. Općenito, ova posjeta na terenu traje dva dana, a sastoji se od analize regionalne situacije, razgovora o pristupima, rješenjima i preporukama, sastavljanja „popisa obveza“ za daljnje aktivnosti i neposredne povratne informacije. Prijavu za Interreg peer review podnijela je JU Razvojna agencija Karlovačke županije, tokom lipnja 2019. godine.

Skip to content