Danas, 13. svibnja 2022. godine, u dvorani Javne ustanove regionalne Razvojne agencije održan je sastanak na temu „Razmjena iskustava i dobre prakse u provođenju projekata Regionalnih centara kompetentnosti.“

Na sastanku su predstavljeni projekti Regionalnih centara kompetentnosti Karlovačke županije i to projekti: „RCK-STRuKA“, „RCK-KaRijERA“, „MREŽA KOM5ENTNOSTI“, „STRuKA i TI“, „KaRijERA i JA“, „RECEPT“ i „RCK PANONIKA“, a koji zajedno pridonose uspostavi infrastrukture i organizaciji rada Regionalnih centara kompetentnosti u Karlovačkoj županiji.

Poseban naglasak bio je na građevinskim radovima rekonstrukcije Oružane, budućeg Regionalnog centra kompetentnosti u podsektorima strojarstva te elektrotehnike i računalstva kao i Partnerske institucije Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru turizma i ugostiteljstva (Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac) budući da se radi o lokaciji s više vlasnika samog objekta, a čija se rekonstrukcija i adaptacija financira iz tri EU projekata („RCK STRuKA, „RCK KaRijERA“ i „MREŽA KOM5ENTNOSTI“) kao i iz vlastitih izvora financiranja.

Također na sastanku se razgovaralo o problemima prilikom provođenja projekata kao što su postupci javnih nabava, izvještavanje prema posredničkom tijelu druge razine (Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje projekata), poremećaji na tržištu građevinskog materijala i sl. te mogućim budućim rizicima u provedbi.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Karlovačke županije, Tehničke škole Karlovac, Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac, Javne ustanove regionalne razvojne agencije Karlovačke županije, Europe Directa Karlovac te kolege iz Koprivničko križevačke županije, Obrtničke škole Koprivnica Strukovne škole Đurđevac, PORA – e Razvojne agencije Koprivničko Križevačke Županije i Europe Directa Koprivničko križevačke županije.

Gore navedeni projekti provode se u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a temeljem poziva “Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja” Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a temeljem poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva“ i poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“.

 

Skip to content