Središnji državni ured za šport raspisao je Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini i Natječaj za sufinanciranje športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2020 godini. 

Ukupna vrijednost Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini je 16 milijuna kuna, a njime se provode mjere Nacionalnog programa športa 2019. – 2026. obuhvaćene u Općem cilju 4 „Uspostaviti sustavan i racionalan pristup upravljanja održivom športskom infrastrukturom“

Cilj Javnog poziva je poticanje razvoja športske infrastrukture te zadovoljavanje javnih potreba u športu kroz poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te izgradnje nove športske infrastrukture na području Republike Hrvatske, kao načina promidžbe športskih vrijednosti i popularizacije športa među građanima, unaprjeđenja sustava športa te međunarodne športske promocije Republike Hrvatske. Natječaj je otvoren danom objave na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda za šport, odnosno od 31. prosinca 2019. godine do 31. siječnja 2020. godine.

Natječajem za sufinanciranje športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2020 godini provode se mjere iz Nacionalnog programa športa 2019.-2026. obuhvaćene u Općem cilju 2 „Unaprijediti zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje i povećati promocijske vrijednosti športa“. Temeljni ciljevi Natječaja su razviti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju športa, a usmjerene su na poticanje bavljenja rekreativnim i amaterskim športom, organiziranje športskih natjecanja ili sudjelovanja na športskim natjecanjima te organiziranje međunarodnih športskih konferencija.

Natječaj je otvoren danom objave na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda za šport, odnosno od 23. prosinca 2019. godine do 31. siječnja 2020. godine.

Više informacija možete dobiti na linku https://sdus.gov.hr/.

Skip to content