Dvodnevni radni susret predstavnika Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije s predstavnicama znanstvenog partnera na projektu Sveučilišta u Udinama održao se u Karlovcu 27. i 28. kolovoza 2019. godine. Cilj ove aktivnost u projektu Excover i bio je upoznavanje talijanskih partnera s mogućnostima uključivanja lokalnog stanovništva u razvoj alternativnih turističkih potencijala Karlovačke županije, te predstavljanje lokaliteta i njegovih posebnosti.

Prije obilaska terena sociologinja Monica Pascoli i antropologinja turizma Donatella Cozzi održale su sastanak s dionicima razvoja turizma u Karlovačkoj županiji.

Znanstvenice su posjetile i stari grad Ozalj gdje je partnere ugostila gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić i upoznala ih s prirodnom i kulturnom baštinom kao i aktivnostima grada u izgradnji turističke infrastrukture.

U općini Netretić ih je primila pročelnica Tihana Stepić. Obilazak je završio posjetom nedavno otvorenom Muzeju domovinskog rata u Turnju.

Skip to content