EDIC Karlovac i Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije nastavili su sa provođenjem događanja u Europskom tjednu. Tako je danas 10. svibnja ispred trgovačkog centra Kaufland postavljen informativni štand EDIC Karlovac sa svrhom promocije kampanje #ovajputglasam. Na informativnom štandu zainteresirani građani mogli su se informirati o predstojećim parlamentarnim izborima, o pravima i prednostima koje mogu ostvariti izlaskom na izbore, te što zastupnici u Europskom parlamentu čine za ostvarenje tih prava.

U sklopu kampanje na promotivnom štandu podijeljeni su promo materijali a građani su iskazali veliki interes. Inače kampanja #ovajputglasam ove je godine usmjerene više na mlade čija izlaznost je na prošlim parlamentarnim izborima bila poprilično slaba (svega 13% mladih je izašlo na izbore).

Kampanjom ih se želi uputiti o tome što dobivaju izlaskom na izbore i na koji način mogu sudjelovati u donošenju odluka. U tu svrhu u ovoj godini u sklopu projekta održane su dvije međužupanijske debate, četiri predavanja učenicima završnih razreda Karlovačke županije,  podijeljeni su promotivni materijali, te su se prikazivanjem video spotova u sklopu kampanje EU&ME, učenicima završnih razreda pokušala približiti prava i prednosti koje imaju kao građani EU. 

Promocija kampanje završila je u 11.00 sati a sada nam predstoji sljedeći događaj u sklopu Europskom tjedna a to je Dan otvorenih vrata koji će se održati u Javnoj ustanovi Regionalnoj razvojnoj agenciji Karlovačke županije.

Skip to content