Projekt Prirodoslovne škole Karlovac „MOTO – Modernizacija obrazovnog programa za zanimanje mljekar-sirar“ je zaprimio nagradu kao drugi najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2012.-2014. Nagradu je dodijelio potpredsjednik vlade, ministar Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Branko Grčić na svečanoj dodjeli nagrada 15. lipnja 2015 godine u hotelu International.

“Sama vrijednost projekta nije toliko visoka, ona je 165 tisuća eura od kojih je 30 posto uloženo u opremu, a 70 posto obrazovanje. Znači, 70 ljudi s područja tri županije dobilo je znanja o modernoj proizvodnji tradicionalnih sireva, dobili su certifikate da mogu izaći na tržište što im je upisano u radne knjižice. Prošli su kvalitetna, stručna obrazovanja od vrhunskih predavača. Isto tako,  posjetili su najbolje proizvođače sireva u Austriji i Sloveniji”, rekao je koautor projekta, tadašnji ravnatelj Damir Jakšić na konferenciji za novinare održanoj 17. lipnja u prostorijama Razvojne agencije Karlovačke županije KARLA d.o.o.

Od Razvojne agencije Karlovačke županije KARLA d.o.o. kao regionalnog koordinatora je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU zatražilo da prijedlog tri uspješno provedena projekta financirana iz EU fondova u razdoblju od 2012. do 2014. godine.

Razvojna agencija je 2. lipnja 2014. godine uz projekt Prirodoslovne škole Karlovac „MOTO predložila dva projekte Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u području proizvodnje hrane: “Zdrava radna mjesta za zdravu hranu”, Prirodoslovne škole Karlovac i projekt Karlovačke županije „Ljubičice u školama – Violets in Schools“.

 

Svi predloženi projekti su uvršteni u brošuru „Najuspješniji lokalni EU projekti u Hrvatskoj 2012. – 2014. izrađenu od strane MRRFEU u okviru OP Konkurentnost i kohezija, a za nagrađeni projekt „MOTO“ je snimljen i audio-vizualni materijal o projektu.

“Među projektima uvrštenim u Brošuru je i projekt „SLOHRI GLOBALNET“ proveden na području Karlovačke županije u kojem je Razvojna agencija bila partner, rekao je direktor KARLA, Viktor Šegrt.

Više o samom projektu možete saznati ovdje.

A promo film možete pogledati ovdje.

Skip to content