Projekt: GUSTI

NAZIV PROJEKTA: Gastro UpScaled Tourist Itinerary in rural regions of Croatia and Italy
Prioritet programa: Kultura i turizam za održivi razvoj
Specifični cilj: 4.1. Jačanje uloge kulture i održivog turizma u gospodarskom razvoju, socijalnoj uključenosti i socijalnim inovacijama 
Trajanje projekta: 30 mjeseci

RAZDOBLJE PROVEDBE: 1.4.2024. – 30.09.2026.
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 2.624.529,00 €
UKUPNA EU SREDSTVA (80%): 2.099.623,20 €
DOPRINOS (20%): 524.905,80 €

CILJ PROJEKTA

Projekt ima za cilj jačanje uloge nematerijalne kulturne baštine jadranskog područja kroz identifikaciju, valorizaciju i promociju gastronomskog turizma te rješavanje pitanja diversifikacije turističkih tokova, jednakog pristupa turističkim destinacijama promicanjem održivih praksi i rješenja.

RADNI PAKETI

  1. Sveobuhvatna analiza postojećeg stanja destinacija (s naglaskom na gastroturizam)
  2. Izgradnja kapaciteta dionika i prijenos znanja o praksama održivog turizma
  3. Provedba pilot akcija vezanih uz održivi turizam i uspostava prekogranične gastro tematske mreže

Skip to content