Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije partner je u projektu Excover kroz koji se otkrivaju skriveni turistički potencijali područja izvan glavnih turističkih ruta u prekograničnom području Hrvatske i Italije.

Provedba projektnih aktivnosti rezultirati će povećanjem toka turista u zajednice uključene u projekt, temeljeno na održivom vrjednovanju autohtonih prirodnih i kulturnih resursa koje je ishod sudioničkog procesa planiranja široke lokalne zajednice, koja će osim sudjelovanja, turističkom tržištu ponuditi i postojeće, a nedovoljno iskorištene kapacitete, znanja, objekte i ostale resurse, korištenjem mogućnosti koje pružaju alati ekonomije dijeljenja.

Metodologiju su za potrebe projekta Excover razradili stručnjaci Sveučilišta u Udinama, Sveučilišta u Bologni i Sveučilišta u Zadru, također partneri na projektu, a u narednim mjesecima će se upravo koristeći tom metodologijom provesti identifikacija turističkih resursa ne samo u Karlovačkoj županiji, nego i u svim ostalim područjima pokrivenim projektom, koji obuhvaća prekogranično područje Hrvatske i Italije pokriveno Interreg programom Italy-Croatia.

Opsežni posao prikupljanja podataka započeo je već u ranijim mjesecima, kad su stručnjakinje sa Sveučilišta u Udinama, u pripremnom posjetu Karlovačkoj županiji, već obišle nekoliko zanimljivih lokacija i upoznale se s dijelom kulturne i prirodne baštine ovog kraja. Aktivnost se nastavlja daljnjim prikupljanjem informacija, a početkom lipnja će se održati dva seminara za izgradnju kapaciteta dionika u zajednici gdje će se kroz suradnju predstavnika lokalne samouprave i gospodarskih subjekata nastojati pokrenuti proces valorizacije turističkih potencijala lokaliteta s područja Karlovačke županije. Seminari će se održati u utorak 9. lipnja 2020. g. u Zavičajnom muzeju Ozalj s početkom u 9:00 i u 13:00 sati. Broj sudionika je ograničen a svoje sudjelovanje možete prijaviti na e-mail adresu [email protected].

 

Više informacija o projektu

www.italy-croatia.eu/excover

Skip to content