Mala mjesta mogu sakriti vrlo zanimljive priče, a te priče su način privlačenja (znatiželjnih) turista.

Dobre priče iz Hrvatske, a posebno one skrivene oko starih gradova u Karlovačkoj županiji, ispričali su na Festivalu iskustvenog turizma u Firenci predstavnici Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije, Turistička zajednica Karlovačke Županije i Croatia Open Land Tours DMC .

Nakon Firence, održan je partnerski sastanak projekta Excover u okviru kojega su domaćini Delta 2000 partnerima predstavili svoje turističke potencijale – slikoviti Alfonsine, mjesto rođenja Vincenza Montija, klasičnog talijanskog dramskog pisaca i pjesnika, najpoznatijeg po prevođenju Ilijade na talijanski jezik. Alfonsine, koji je potpuno uništen u Drugom svjetskom ratu, obnovljen je nakon završetka rata, a priče o ljudima koji su ga izgradili i napravili ono što je danas utkane su u muzej koji su također posjetili Excover partneri. Iako nisu vidjeli duhove koji se skrivaju tamo, u Casa del ‘Diavolo vidjeli su lokaciju snimanja L’ agnese va Morirrea i još uvijek službeno neotvorenu i nepoznatu brojnu zbirku kiča. Bogat dan otkrivanja skrivenih dragulja završio je u La Vallete Ostellatou, zaštićenom području u blizini Po delta, poznatom po rijetkim vrstama ptica i prilikama za uživanje u prirodi.

Sastanak projektnog partnerstva završio je radnim osvrtom na aktivnosti i planiranje preostalih zadataka do završetka projekta. Upravo ove završne aktivnosti oblikuju ono što projekt Excover želi postići – turistički paketi i potencijalni posjetitelji novootkrivenih atrakcija izvan uspostavljenih turističkih ruta.

https://www.italy-croatia.eu/web/excover

Skip to content