Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uz podršku regionalnih razvojnih agencija, i u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje organiziralo je Nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“, u sklopu procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine

26. ožujak 2018. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici ministrica Žalac dodijelila je nagrade najboljim likovnim i literarnim radovima učenica i učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Dodjeli je nazočilo 450 osnovnoškolaca, njihovih roditelja i nastavnika koji su imali prigodu razgledati izložbu radova nacionalnih pobjednika te uživati u zabavnom programu.

Na natječaju su sudjelovale ukupno 222 osnovne škole iz Republike Hrvatske čiji su učenici prolazili ocjenjivanje na školskoj, županijskoj i nacionalnog razini gdje je odabrano 12 najboljih radova u četiri kategorije.

Osnovne škole Karlovačke županije postigle su zavidan uspjeh i odnijeli dvije prve nagrade na nacionalnoj razini. Jakov David Vuković, učenik Osnovne škole Mahično, u kategoriji literarnog rada učenika od 1. do 4. razreda i Elizabeta Brozović, učenica Prve osnovne škole Ogulin u kategoriji literarnog rada učenika 5. do 8. razreda.

Priznanja i nagrade uručene su i najboljima na županijskoj razini. Uz Jakova Davida Vukovića i Elizabetu Brozović primili su ih Leon Matanči i Luka Živčić (Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac), Karla Zdelar (osnovna škola Mahično), Andrea Brkić (Osnovna škola Turanj), Gabriela Mlinac (Prva osnovna škola Ogulin), Eva Moguš (Osnovna škola Dragojle Jarnević), Inka Vuković (Prva osnovna škola Ogulin), Josipa Mrvac (Osnovna škola „Antun Klasinc“ Lasinja), Gabriela Topić (Osnovna škola Turanj), Narotam Bilić (Prva osnovna škola Ogulin) i Petra Maravić (Osnovna škola Ivana Brlić Mažuranić Ogulin).

Razvojna agencija Karlovačke županije – KARLA d.o.o. osigurala je prijevoz svim učenicima finalistima i njihovim mentorima na svečanu dodjelu nagrada te osigurala iste.

Iskrene čestitke svima!!

Skip to content