U sklopu poziva „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iz Europskog socijalnog fonda prijavljen je projekt naziva „STEM-ON!“. Prijavitelj je udruga Carpe Diem a partneri na projektu su udruga Tehno OZ, udruga Zajednica tehničke kulture Karlovac, udruga Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin i Veleučilište u Karlovcu.

Cilj projekta „STEM-ON!“ su ojačani kapaciteti organizacija civilnog društva, osnažena suradnja organizacija civilnog društva i obrazovnih ustanova te populariziran STEM-a za djecu, mlade i opću populaciju na području Karlovačke županije.

Navedeno će se postići kroz provedbu obrazovnih aktivnosti jačanja kapaciteta organizacija civilnoga društva, opremanje prostora partnerskih organizacija za kvalitetnu provedbu aktivnosti za popularizaciju STEM-a, provedbom radionica iz STEM područja u predškolskim i osnovnoškolskim institucijama (kao i partnerskim organizacijama) te organiziranjem različitih okruglih stolova, festivala i javnih tribina za podizanje svijesti o važnosti STEM-a na području Karlovačke županije.

Ciljana skupina su organizacije civilnog društva a krajnji korisnici djeca, mladi i opća populacija.

Ukupna vrijednost projekta je 2.999.883,90 kn, a radi se o 100% bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Poziv se vodi u modalitetu otvorenog trajnog Poziva. Projektne prijedloge je moguće podnositi od 27.07.2020. godine od 9:00 sati do 31.12.2020. godine, odnosno do iscrpljenja financijske omotnice. Ukupna financijska sredstva u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga iznose 96.000.000,00 kn. Najniži  iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu  iznosi 500.000,00kn,  a najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 3.000.000,00 kn. Iznos  bespovratnih  sredstava  po  pojedinom projektu može iznositi do 100% prihvatljivih troškova, pri čemu prijavitelji i partneri nisu dužni osigurati sufinanciranje iz vlastitih sredstava. Informacije o samom Pozivu nalaze se na linku: http://www.esf.hr/natjecaji/dobro-upravljanje/jacanje-kapaciteta-organizacija-civilnoga-drustva-za-popularizaciju-stem-a/

Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije pružila je stručnu pomoć u pripremi razvojnog projekta „STEM-ON!“ u sklopu projekta Tehničke pomoći pod nazivom „KaŽU5 EduKA II“ sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skip to content