Erasmus za poduzetnike početnike prekogranični program izmjene koji pruža novim ili potencijalnim poduzetnicima priliku da usavrše svoja znanja za vlastito poslovanje kod iskusnijih poduzetnika u zemljama EU. Mladi poduzetnici imaju priliku razviti svoje vještine i skupiti dovoljno iskustva za vođenje vlastitog posla, a to im omogućuje domaći i mnogo iskusniji poduzetnici. Domaći poduzetnik dobiva priliku za pronalazak novih partnera i otkrivanju novih tržišta.

Hrvatska gospodarska komora predstavit će program ERASMUS za poduzetnike početnike u ponedjeljak 13. srpnja, u 11.00. sati putem digitalne platforme Microsoft teamsa

Osim toga predavači iz Sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore nazočnima će nastojati približiti prednosti sudjelovanja u programu, tko sve i kako može sudjelovati, sve o stipendiranju boravka te načinu i uvjetima prijave.

HGK osigurava financijsku potporu novim poduzetnicima koja  pokriva troškove putovanja i boravka tokom razmjene. Poduzetnik početnik i HGK potpisuju ugovor koji definira visinu potpore tokom boravka, te načine plaćanja (npr. djelomična isplata na početku boravka, mjesečna isplata, itd.). Financijska potpora se obračunava mjesečno, a odražava ukupni životni trošak u zemlji boravka.

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete na linku:

https://www.hgk.hr/poziv-na-info-dan-povodom-predstavljanja-eu-programa-erasmus-za-poduzetnike-pocetnike-najava

Skip to content