U Energetskom centru Bračak dana 6. veljače 2020. održano je predstavljanje TIKA-e razvojne agencija uz podršku Krapinsko – zagorske županije i WBAF ureda u Hrvatskoj.
TIKA je razvojna agencija Vlade Republike Turske pri Ministarstvu kulture i turizma Republike Turske. Osnovana je 1992. i ubrzo ostvaruje institucionalni rast otvaranjem ureda u sve više i više država u kojima implementira visokokvalitetne projekte iz područja obrazovanja, zdravstva, kulture, sporta, obnove, poljoprivrede i stočarstva.
TIKA Hrvatska otvara svoj ured u Zagrebu u ožujku 2016. po stupanju koordinatora gospodina Haşim Koça na dužnost. U razdoblju djelovanja u Hrvatskoj TIKA se usmjerila na obrazovne, socijalne i kulturno – povijesne projekte i do danas je uspješno implementirala 75 projekata ukupne vrijednosti ulaganja 2,5 milijuna eura.
Ispred TIKA-e Hrvatska prezentaciju su održali koordinator g. Haşim Koça, gđa Cansu Ünal i gđa Darija Savić te su prezentirali svoj rad i pružili mogućnost svim sudionicima da iskažu interes za suradnjom.
Ispred Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije na prezentaciji razvojne agencije TIKA sudjelovali su ravnatelj dr. sc. Vilko Klasan i Ana Kučinić, voditeljica odjela za pripremu i provedbu projekata i programa potpore. Na marginama sastanka, Ravnatelj razvojne agencije osobno je izložio mogućnosti suradnje sa TIKA-om, posebno u područjima revitalizacije kulturne baštine ali i o projektima u zdravstvu i obrazovanju. Nastavno na navedeno, predstavnici TIKA-e pozvani su na radni sastanak u Razvojnu agenciju karlovačke županije, u svrhu daljnje koordinacije zajedničkih aktivnosti.

 

Skip to content