U utorak, 25. veljače, u prostoru Gradske vijećnice Grada Karlovca, javnosti je predstavljen novi vizualni identitet Karlovačke županije od strane njegovih izrađivača, predstavnika Millenium promocije.

Novi turistički vizualni identitet, koji je osmislio tim agencije Millenium promocija, inspiriran je ključnim prednostima i asocijacijama Županije – rijekama, šumama te jedinstvenom geografskom pozicijom – u srcu Hrvatske. Karlovačka županija se smatra najzelenijom hrvatskom županijom, bogata je rijekama, naslanja se na najposjećeniji hrvatski nacionalni park Plitvička jezera, a prostorno povezuje Panonsku Hrvatsku s Jadranskom te Sloveniju s Bosnom. 

„Logotip Karlovačke županije je grafička interpretacija vjetrenjače – dječje igračke složene od kapljica koje simboliziraju mnoštvo rijeka i rječica županije, odnosno lista koji je simbol bogatstva šuma. A u izvedbi su nas inspirirali i mlinovi žličari s Rastoka. I sve to s prepoznatljivom karlovačkom Zvijezdom u središtu, koja pak simbolizira geografski položaj i pripadnost destinaciji.“ – istaknuo je Vladimir Resner, autor novog vizualnog identiteta Karlovačke županije, koji simbolizira radost, raznolikost i zaigranost. Pored turističke primjene logotip ima svoje izvedenice i za druge djelatnosti u županiji. 

A budući da je uz znak predstavljen i novi slogan In medias res autor pojašnjava kako novi slogan ne predstavlja samo tehničku informaciju o geografskom položaju Županije, nego sa sobom nosi i emocionalnu vrijednost – poruku, koja kaže da se u toj županiji bave bitnim stvarima, da su brzi i učinkoviti, te poručuju turistima kako su u centru zbivanja, u srcu Hrvatske!  

Osim tima stručnjaka, u definiranju brenda Karlovačke županije sudjelovali su i predstavnici svih segmenata Županije, odnosno gradova, općina i turističkih zajednica s tog područja. 

Skip to content