Poštovani,

pozivamo vas na Info dan projekta Excover u sklopu Adventa u Karlovcu. Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije svoj Excover štand otvara u srijedu, 22. prosinca, u 16 sati na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, gdje će uz predstavljanje projektnih aktivnosti i planova za kreiranje turističkih paketa, ponuditi degustaciju lokalnih autohtonih prehrambenih proizvoda i toplih napitaka, ali i zanimljive popratne sadržaje. Štand projekta možete pronaći u sjevernom dijelu Šetališta dr. Franje Tuđmana – nasuprot Zorin domu, a prema Ulici Stjepana Radića.

Najmlađe posjetitelje očekuje pripovijedanje o božićnim običajima u Karlovačkoj županiji, dok će pripovjedačica Sabina Gvozdić sve zaokružiti prigodnom bajkom o svjetlu. Pripovijedanje će se održati za dvije grupe djece – početak za prvu grupu je 17.30 sati, a za drugu 19 sati. S druge strane, odrasli će moći sudjelovati na vođenoj turi, u sklopu koje će vodiči kostimirani u caricu Mariju Tereziju i austro-ugarskog časnika iz prvog lica predstaviti priče poznatih stanovnika Karlovca i Karlovačke županije. Ture će voditi predstavnici Udruge turističkih vodiča Karlovačke županije – Bastion: Marjeta Trkman Kravak u ulozi carice Marije Terezije će svoju turu započeti u 18 sati, dok će Dubravko Halovanić u ulozi austro-ugarskog časnika turu započeti u 20 sati.

Budući da se projekt Excover bazira na otkrivanju skrivenih turističkih potencijala u Karlovačkoj županiji, posjetiteljima će se predstaviti mogućnosti za uključivanje u projekt, dok će se promotivnim aktivnostima potaknuti predlaganje lokaliteta, priča i narodnih običaja koji bi se mogli ponuditi turistima.

Pronađite u pratnji svojih najmlađih štand projekta Excover na Adventu u Karlovcu i zabavite se, okrijepite i saznajte nešto novo o Karlovačkoj županiji i njezinim skrivenim turističkim potencijalima.

Srdačan pozdrav,

Ana Barković,

Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije

Skip to content