Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini – Obavijest

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisalo je Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu. Sredstva Fonda su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU za programska razdoblja 2007.-2013. i 2014.-2020.

Za korištenje bespovratnih sredstava mogu se kandidirati:  jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Raspoloživi iznos sredstava koji se dodjeljuje u postupku javnog poziva je 150.000.000,00 kuna.

Zahtjevi za dodjelu sredstava se zaprimaju od 20. ožujka 2017. do iskorištenja sredstava planiranih za 2017. godinu, a najkasnije do 15. prosinca 2017.

Na javni poziv se mogu prijaviti EU projekti za koje još nisu podneseni zahtjevi na Javni poziv Fonda.

Jedno od mogućih sufinanciranja je završeni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na dostavu projektnih prijedloga za Energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnosti odgoja i obrazovanja te je u tijeku potpisivanje ugovora.

Za više informacija se nalazi na linku https://razvoj.gov.hr/pristup-informacijama/javni-pozivi-i-natjecaji/aktualno/javni-poziv-za-dodjelu-sredstava-fonda-za-sufinanciranje-provedbe-eu-projekata-na-regionalnoj-i-lokalnoj-razini-za-2017-godinu/3566.

Javni poziv i Upute za korisnike u prilogu mogu se preuzeti ovdje.

Javni poziv

Upute za korisnike_8_5_2017

Skip to content