Pod predsjedanjem županice Martine Furdek Hajdin, u petak, 25. lipnja održana je 2. sjednica Županijskog partnerskog vijeća Karlovačke županije, savjetodavnog tijela koje sudjeluje u izradi Plana razvoja Karlovačke županije za razdoblje od 2021.-2027. godine.

Na sjednici su prezentirane dosadašnje aktivnosti:  završene su analitičke podloge, swot analize  i komunikacijska strategija. Također, najavljeni su i idući koraci u izradi Plana razvoja, a trenutačno se radi na odabiru vizije razvoja.

Članovi Županijskog partnerskog vijeća jednoglasno su za zamjenicu predsjednice izabrali Anu Valić, privremenu pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije. Usto, županica Martina Furdek Hajdin donijela je i odluku o imenovaju 4 nova člana i njihovih zamjenika. Naime, na nedavnim lokalnim izborima u nekim su gradovima i općinama izabrani novi čelnici, stoga su bile potrebne i promjene njihovih predstavnika u Županijskom partnerskom vijeću.

Inače, Županijsko partnersko vijeće ima 35 članova, među kojima su predstavnici gradova i općina, strukovnih organizacija, obrazovnih i javnih ustanova, te predstavnici civilnog sektora odnosno udruga s područja Karlovačke županije. Predsjednica Županijskog partnerskog vijeća, županica Martina Furdek Hajdin, od sviju je zatražila punu suradnju i sinergijsko učešće svih dionika na izradi Plana razvoja.

Članovima Župainijskog partnerskog vijeća na kraju sastanka dostavljena je, putem linka,  online anketa za izbor vizije razvoja Karlovačke županije u sklopu Plana razvoja,  strateškog dokumenta koji će odrediti smjer razvoja županije u idućih 7 godina.

Skip to content