P.s. – pokreni se

Naziv projekta: P.s. – pokreni se

Program: Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Nositelj: Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije

Partneri: Karlovačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje – PU Karlovac, Grad Karlovac, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac, Obrtnička komora Karlovačke županije, Ženska grupa Korak, CARPE DIEM udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih

Trajanje: 27 mjeseci

Status: završen

Vrijednost projekta: 1.732.604,28 HRK

Uloga Razvojne agencije Karlovačke županije: Korisnik projekta

Opis projekta: Projekt „P.s. – pokreni se“ odnosio se na promociju deficitarnih zanimanja u osnovnim školama, promociju poduzetništva učenicima i nezaposlenim osobama, ali i izradu strategije razvoja ljudskih potencijala i projektnog portfolia.

Aktivnosti projekta odnosile su se na izradu strategije razvoja ljudskih potencijala i projektnog portfolia; promociju deficitarnih zanimanja u osnovnim školama, promociju poduzetništva učenicima i nezaposlenim osobama te umrežavanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje i jačanje kapaciteta i uloge Vijeća za tržište rada u društvu.

Učenici završnih razreda osnovnih škola i njihovi roditelji upoznati su s deficitarnim zanimanjima i mogućnostima zapošljavanja, 400 učenika je bilo uključeno u individualno savjetovanje i profesionalno usmjeravanje od strane psihologa HZZ-a. Također, održano je 10 trodnevnih radionica o poduzetništvu za učenike i nezaposlene osobe, četiri okrugla stola u svrhu promocije deficitarnih zanimanja, dva okrugla stola u svrhu jačanja uloge lokalnog partnerstva, organizirana su studijska putovanja te ostale aktivnosti s ciljem promocije deficitarnih zanimanja.

Skip to content