U sklopu projekta P.s.-Pokreni se dana 06.05.2019. održana je prezentacija užeg projektnog tima kao dio aktivnosti promocije deficitarnih zanimanja.

Prezentacija je održana u OŠ Vojnić s početkom u 11:30h.

Stručni tim kojeg čine predstavnici projektnih partnera (HZZ, ŽGK Korak, Obrtnička komora Karlovac, Udruga Carpe Diem) i predstavnik privatnog sektora. Prezentacijom su djeca OŠ Vojnić te njihovi roditelji, upoznati sa zanimanjima koja su potrebna na tržištu rada, predstavnica ŽGK Korak pokušala im je ukloniti predrasude o  tim zanimanjima kao isključivo muškim, te su od strane predstavnice Udruge Carpe Diem dobili informacije kako im oni mogu pomoći u svemu. Predstavnica Obrtničke komore uputila je prisutne o upisima u škole za deficitarna zanimanja, stipendijama te mogućnostima zarade već tokom školovanja. Prikazan je i video koji na slikovit način prikazuje kako bi svijet izgledao da ne postoje obrtnici i poduzetnici iz sektora ovih zanimanja.

U sklopu prezentacije gost predavač iz privatnog sektora gosp. Dubravko Draganjac, opisao je svoj poslovni put od upisa u školu za jedno od deficitarnih zanimanja do otvaranja danas jednog od najuspješnijeg obrta na području Karlovca.  Na kraju prezentacije asistentica projekta zahvalila se prisutnima na dolasku te ih uputila u mogućnostima posjeta proizvodnim pogonima različitim poslodavcima na području Karlovačke županije, koje će biti uskoro organizirano.

Djeca su tokom cijele prezentacije aktivno sudjelovala u komunikaciji sa članovima projektnog tima a neki su iskazali i želju za upisom u deficitarna zanimanja. Nakon prezentacije djeci i roditeljima su podijeljene programske brošure o deficitarnim zanimanjima.

U sklopu projekta P.s.-Pokreni se dana 06.05.2019. održana je prezentacija užeg projektnog tima kao dio aktivnosti promocije deficitarnih zanimanja. Prezentacija je održana u OŠ Vojnić s početkom u 11:30h.   Stručni tim kojeg čine predstavnici projektnih partnera (HZZ, ŽGK Korak, Obrtnička komora Karlovac, Udruga Carpe Diem) i predstavnik privatnog sektora. Prezentacijom su djeca OŠ Vojnić te njihovi roditelji, upoznati sa zanimanjima koja su potrebna na tržištu rada, predstavnica ŽGK Korak pokušala im je ukloniti predrasude o  tim zanimanjima kao isključivo muškim, te su od strane predstavnice Udruge Carpe Diem dobili informacije kako im oni mogu pomoći u svemu. Predstavnica Obrtničke komore uputila je prisutne o upisima u škole za deficitarna zanimanja, stipendijama te mogućnostima zarade već tokom školovanja. Prikazan je i video koji na slikovit način prikazuje kako bi svijet izgledao da ne postoje obrtnici i poduzetnici iz sektora ovih zanimanja.   U sklopu prezentacije gost predavač iz privatnog sektora gosp. Dubravko Draganjac, opisao je svoj poslovni put od upisa u školu za jedno od deficitarnih zanimanja do otvaranja danas jednog od najuspješnijeg obrta na području Karlovca.  Na kraju prezentacije asistentica projekta zahvalila se prisutnima na dolasku te ih uputila u mogućnostima posjeta proizvodnim pogonima različitim poslodavcima na području Karlovačke županije, koje će biti uskoro organizirano. Djeca su tokom cijele prezentacije aktivno sudjelovala u komunikaciji sa članovima projektnog tima a neki su iskazali i želju za upisom u deficitarna zanimanja. Nakon prezentacije djeci i roditeljima su podijeljene programske brošure o deficitarnim zanimanjima.

Skip to content