U OŠ K.Zrinski dana 21. Listopada 2019. godine s početkom u 9:45  sati održana je prezentacija deficitarnih zanimanja. Prezentaciji su prisustvovali učenici osmih razreda.
Asistentica projekta P.s.-Pokreni, Danica Bago pozdravila je prisutne te se zahvalila na odazivu i sudjelovanju na projektu. Ukratko je predstavila projekt i koncept prezentacije. Predstavnica Ženske Udruge Korak, Davorka Bišćan razbila je predrasude kako tipično „muška „ zanimanja moraju biti muška, već napretkom tehnologije itekako mogu raditi i žene.
Učenici su upoznati s razlikama JMO i klasičnog sustava obrazovanja, te prednostima koje JMO sustav pruža. Učenicima je rečeno koje sve stipendije mogu dobiti te koliko koja iznosi. Također upoznati su sa svim mogućnostima napredovanja. Predstavnica Udruge Carpe Diem, Katarina Tonžetić predstavila je svoju udruge te prisutne upoznala s aktivnostima kojima se udruga bavi, a kao jedna od interesantnijih za učenike je besplatna pomoć pri učenju, i programi Erasmus +.
Za sam kraj predstavnici tvrtke DS Smith, predstavili su svoju tvrtku te iznijeli problematiku pronalaska radnika. Tvrtka DS Smith educira svoje radnike kako bi mogli provoditi i osigurati učenicima obavljanje praktične nastave u svojoj tvrtci. Također direktor gosp. Tomljenović naglasio je kako tvrtka DS Smith izrazito cijeni svoje radnike te kako su im prosječne plaće iznad prosjeka u RH.
Nositelj projekta „P.S. pokreni se!“ je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, a više o projektu možete saznati na web stranici : https://www.pokreni-se.eu/.

Skip to content