U sklopu projekta P.s.-Pokreni se dana 5. studenog 2019. održana je prezentacija užeg projektnog tima kao dio aktivnosti promocije deficitarnih zanimanja.
Prezentacija je održana u O.Š. Eugena Kvaternika s početkom u 16:00 sati uz podršku stručnog tima kojeg čine predstavnici projektnih partnera (HZZ, ŽGK Korak, Udruga Carpe Diem), nositelja projekta (JURRA-e) i predstavnik privatnog sektora.
Prezentacijom su učenici te njihovi roditelji, upoznati sa zanimanjima koja su potrebna na tržištu rada. Prisutnima su dane informacije gdje upisati deficitarna zanimanja, koje su mogućnosti stipendiranja kao i mogućnostima zapošljavanja nakon završetka školovanja. Prikazan je i video koji na slikovit način prikazuje kako bi svijet izgledao da ne postoje obrtnici i poduzetnici iz sektora ovih zanimanja.
U sklopu prezentacije gost predavač iz privatnog sektora gđa. Ana Šantek iz obrta Vj-eko opisala je poslovni put od upisa u školu za jedno od deficitarnih zanimanja do otvaranja vlastitog obrta. Na kraju prezentacije koordinatorica projekta zahvalila se prisutnima na dolasku te ih uputila u mogućnost posjeta proizvodnim pogonima različitim poslodavcima na području Karlovačke županije, koje će biti uskoro organizirano.
Djeca su tokom cijele prezentacije aktivno sudjelovala u komunikaciji sa članovima projektnog tima a najviše interesa iskazali su pojedini roditelji za posjet proizvodnim pogonima. Nakon prezentacije, djeci i roditeljima su podijeljene programske brošure o deficitarnim zanimanjima.
Nositelj projekta „P.S. pokreni se!“ je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, a više o projektu možete saznati na web stranici : https://www.pokreni-se.eu/.

 

Skip to content