U sklopu projekta P.s.-Pokreni se dana 29.04.2019. održana je prezentacija užeg projektnog tima kao dio aktivnosti promocije deficitarnih zanimanja.

Prezentacija je održana u OŠ Barilović s početkom u 16:00 sati. uz podršku stručnog tima kojeg čine predstavnici projektnih partnera (HZZ, ŽGK Korak, Obrtnička komora Karlovac, Udruga Carpe Diem) i predstavnik privatnog sektora.

Prezentacijom su učenici OŠ Barilović te njihovi roditelji, upoznati sa zanimanjima koja su potrebna na tržištu rada, te su od strane Udruge Carpe Diem dobili informacije kako im oni mogu pomoći u svemu. Predstavnica Obrtničke komore uputila je prisutne o upisima u škole za deficitarna zanimanja, stipendijama te mogućnostima zarade već tokom školovanja. Prikazan je i video koji na slikovit način prikazuje kako bi svijet izgledao da ne postoje obrtnici i poduzetnici iz sektora ovih zanimanja. 

Za sam kraj poduzetnik gosp.Miroslav Brodarić, vlasnik limarskog obrta Brodarić, učenicima je iz svoje perspektive ispričao kako je biti „sam svoj majstor“. Ukazao je kako su današnje plaće iznimno dobre u obrtništvu, te kako je lako doći do zaposlenja. Gosp. Brodarić u suradnji sa srednjim školama: Mješovito industrijsko-obrtničkom školom te Tehničkom školom Karlovac dogovorio je stipendiranje dvoje učenika koji se odluče za zanimanje limara te dvoje učenika koje se odluče za zanimanje tesar.

Učenici su tokom cijele prezentacije aktivno sudjelovali u komunikaciji sa članovima projektnog tima a najviše interesa iskazali su pojedini roditelji za posjet proizvodnim pogonima. Nakon prezentacije, djeci i roditeljima su podijeljene programske brošure o deficitarnim zanimanjima.

Skip to content