U OŠ K.Zrinski dana 06.05.2019. godine s početkom u 8:40 sati održana je prezentacija deficitarnih zanimanja. Prezentaciji su prisustvovali učenici osmih razreda. 

Asistentica projekta P.s.-Pokreni, Danica Bago pozdravila je prisutne te se zahvalila na velikom odazivu i sudjelovanju na projektu. Ukratko je predstavila projekt i koncept prezentacije. Predstavnica Ženske Udruge Korak, Davorka Bišćan razbila je predrasude kako tipično „muška „ zanimanja moraju biti muška, već napretkom tehnologije itekako mogu raditi i žene. 

Ispred Obrtničke komore Karlovac, Mirjana Kućas upoznale je učenike sa razlikama JMO i klasičnog sustava obrazovanja, te prednostima koje JMO sustav pruža. Učenicima je rečeno koje sve stipendije mogu dobiti te koliko koja iznosi. Također upoznati su sa svim mogućnostima napredovanja. Predstavnica Udruge Carpe Diem, Katarina Tonžetić predstavila je svoju udruge te prisutne upoznala s aktivostima kojima se udruga bavi, a kao jedna od interesantnijih za učenike je besplatna pomoć pri učenju, i programi Erasmus +.

 Za sam kraj poduzetnik gosp. Dubravko Draganjac, iz vlastite perspektive učenicima je ispričao svoj put od završetka školovanja do postanka sam svog majstora. Također ukazao je na nemogućnost pronalaska radnika, tj. nedostatak istih. Svakako je učenicima bitna informacija kako završetkom ovih zanimanja imaju osiguran posao te dobra primanja.

Skip to content