Ozalj je, gotovo kao iz bajke, smješten na smaragdnoj rijeci, omeđen impresivnom prirodom i krajolicima u sjevernom dijelu Karlovačke županije, savršen primjer skrivenog dragulja područja Excover.

Obiteljski izleti, zdrava hrana, kulturna baština i prekrasni krajolici – glavni su razlozi rastuće turističke ponude u gradu Ozlju u Karlovačkoj županiji. Ozalj zaista ima što ponuditi, od rijeka Kupe i Dobre, do Starog grada Ozlja i Pavlinskog samostana Svetice.

Ozalj je rodno mjesto Slave Raškaj, poznate umjetnice akvarela, on je i mjesto održavanja najveće županijske gastro-manifestacije Štrudla Fest, gdje svi posjetitelji mogu uživati ​​u dobroj hrani i dobrom vinu.

Razvoj turizma u Ozaljskom kraju polako uzima maha, jer su mještani prepoznali sve prednosti i mogućnosti tog područja. Gordana Lipšinić, gradonačelnica Grada Ozlja, predstavila je sve pogodnosti ovog malog grada i rekla da se razvoj turizma može postići samo suradnjom Grada i svih dionika u turističkoj priči o Ozlju.

Turizam u Ozlju polako se razvija, čak i u ovo vrijeme ograničenog kretanja, a sve zahvaljujući obiteljima i turistima željnim istraživanja novih mjesta. Ali, što se zapravo krije u Ozlju?! Odgovor na to može ponuditi Gordana Lipšinić, gradonačelnica Grada Ozlja, koja je u posljednjem intervjuu za projekt Excover predstavila sve pogodnosti ovog šarmantnog grada.

Video intervju možete pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=8FKNH2qcXvI.

 

Skip to content