U četvrtak, 11. veljače 2021. osnovano je Županijsko partnersko vijeće, savjetodavno tijelo koje će sudjelovati u izradi Plana razvoja Karlovačke županije za razdoblje od 2021.-2027. godine. Naime, Karlovačka županije pokrenula je postupak izrade ovog strateškog dokumenta, koji će biti usklađen s nacionalnom razvojnom strategijom Hrvatske do 2030. godine.

Postupak izrade Plana razvoja Karlovačke županije 2021.-2027. koordinira Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije,  kao regionalni koordinator zadužen za sve akte strateškog planiranja.

Za predsjednicu Županijskog partnerskog vijeća jednoglasno je izabrana Martina Furdek Hajdin, zamjenica župana koja obnaša dužnost župana, a za zamjenicu Marina Jarnjević, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš. Vijeće ima 35 članova, među kojima su predstavnici gradova i općina, strukovnih organizacija, obrazovnih i javnih ustanova, te predstavnici civilnog sektora odnosno udruga s područja Karlovačke županije.

Kroz radne skupine, Županijsko partnersko vijeće aktivno će sudjelovati u izradi Plana razvoja Karlovačke županije, utvrdit će zajedničke prioritete i davati konkretne prijedloge za gospodarski i društveni razvoj županije.

Plan razvoja Karlovačke županije, iznimno je važan dokument, koji će odrediti smjer razvoja županije u idućih 7 godina, a prema riječima zamjenice župana koja obnaša dužnost župana Martine Furdek Hajdin zadaća je svih članova Županijskog partnerskog vijeća prepoznati one projekte koji će najviše pridonijeti kvalitetnom i brzom razvoju županije na svim područjima.

Skip to content