Iskorištavanje sredstava Europskog socijalnog fonda bila je tema okruglog stola kojeg je u Karlovcu organiziralo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Okrugli stol organiziran je u suradnji s Vijećem tržišta rada Karlovačke županije a aktivnu ulogu u organizaciji imali su i djelatnici Razvojne agencije Karla d.o.o. u čijim je prostorijama okrugli stol i održan.

Između ostalog na sastanku su se mogle čuti pojedinosti o mogućnostima koje Europski socijalni fond pruža jedinicama lokalne i regionalne samouprave, predstavnicima poslovnog i civilnog sektora i sl.. Na okruglom stolu okupilo se tridesetak članova Vijeća tržišta rada Karlovačke županije koji su postavljali brojna pitanja i tražili pojašnjenja o mogućnostima korištenja sredstava iz Europskog socijalnog fonda. Inače ovaj događaj na kojem su sudjelovali predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava dio je projekta koji se financira iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom“Priprema projekata i podrška ESF korisnicima“.

U razdoblju koje slijedi u sklopu ovog fonda Hrvatskoj su na raspolaganju gotovo dvije milijarde eura. Predstavnici Ministarstva rada istaknuli su da je unutar Operativnog programa 18 milijuna eura izravno namijenjeno lokalnim partnerstvima.

Skip to content