Dana 11. travnja 2016. godine u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu su održani stručni seminari pod nazivom „Mogućnosti i razvojni potencijali selektivnih oblika turizma – riječni turizam“ i „Slatkovodni akvarij u Karlovcu, gradu susreta: tehnologija, kapaciteti i istraživački potencijal“. Stručni skup je organiziran u okviru provedbe projekta „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“. Ukupna vrijednost projekta je 36.691.939,28 kn. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. bespovratnim sredstvima u iznosu 36.222.282,45 kn.

Na stručnom skupu je predavalo 12 predavača, domaći i inozemni stručnjaci te je sudjelovalo ukupno 154 predstavnika turističkih zajednica, turističkih agencija, turoperatora, pružatelja integrirane turističke ponude, razvojnih agencija, te obrazovnih i znanstveno istraživačkih institucija. Za vrijeme trajanja Skupa svoje poslovanje su predstavila dva izlagača, tvrtke Vision team d.o.o. i Exceedo d.o.o. s kojima će biti uspostavljena buduća poslovna suradnja kao i osmišljavanje budućih projektnih prijedloga u okviru projekta KAquarium. Na preko 12 predavanja prezentirane su aktivnosti i rezultati projekta, primjeri dobre prakse, razmjene stručnih znanja o trendovima u međusektorskom povezivanju u cilju razvoja turizma, poticanje međusektorskog povezivanja buduće javne ustanove AQUATIKA – Slatkovodni akvarij Karlovac kao turističke ustanove i predstavnika obrazovnog i znanstveno-istraživačkog sektora te predstavljanje mogućnosti koje nudi buduća Javna ustanova.

Stručni skup su otvorili predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca g. Damir Mandić i župan Karlovačke županije g. Ivan Vučić.

Skip to content