Na danima regionalnog razvoja u ime Karlovačke županije sudjelovale su zamjenice župana Karlovačke županija Martina Furdek Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar, zatim predstavnici JU Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije, ravnatelj Vilko Klasan i Ivančica Obajdin, voditeljica odjela za strateško planiranje i upravljanje razvojem te brojni gradonačelnici, načelnici i predstavnici jedinica lokalne samouprave sa područja Karlovačke županije

Cilj održavanja konferencije je upoznavanje brojnih predstavnika ministarstava, županija, gradova, općina, regionalnih koordinatora i drugih institucija važnih za regionalni razvoj, dobili važne informacije o mogućnostima financiranja iz EU fondova te razmijenili iskustva, povezali se i ojačali suradnju na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u svrhu realizacije što većeg broja projekata.

Na središnjem dijelu konferencije koja je okupila brojne načelnike, gradonačelnike, župane, poduzetnike, korisnike europskih sredstava kao i predstavnike institucija koje upravljaju europskim fondovima, sudjelovao je predsjednik Vlade Andrej Plenković, u pratnji domaćina ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marka Pavića, potpredsjednika Vlade Božinovića, ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, ministra uprave Ivana Malenice, ministrice za demografiju, obitelj, socijalu politiku i mlade Vesne Bedeković, ministra rada i mirovinskoga sustava Josipa Aladrovića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković, ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata i brojnih saborskih zastupnika i državnih tajnika.

Uz brojne radionice i panel raspravu održan je i plenarni skup na kojem je sudjelovao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sa većinom ministara i njihovih suradnika. Skup je organiziralo Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova uz nazočnost predstavnika svih županija i brojnih predstavnika razvojnih agencija i jedinica lokalne samouprave.

Na Danima regionalnog razvoja i EU fondova održane su i ministarske prezentacije ministra Pavića, Aladrovića te ministrice Vučković „Kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku“, dok su na ministarskom panelu „EU fondovi – izazovi za budućnost“ sudjelovali ministrica Vesna Bedeković te ministri Butković, Malenica i Horvat.

Također su održana dva ciklusa od po tri radionice na slijedeće teme: Iskustva iz postupanja po prigovorima u postupcima dodjele bespovratnih sredstava i provedbi projekata sufinanciranih sredstvima EU i financijski instrumenti za javni sektor Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., ESF plus: nove prilike, Teritorijalni razvoj u okviru Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine i nova financijska perspektiva EU 2021.– 2027., Aktualnosti u provedbi projekata u 2019. , Ruralni razvoj – dosadašnja postignuća i planovi nakon 2020. godine.

Na danima regionalnog razvoja u ime Karlovačke županije sudjelovale su zamjenice župana Karlovačke županija Martina Furdek Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar zajedno sa ravnatelj JU Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije, Vilko Klasan zajedno sa suradnicom Ivančicom Obajdin, voditeljicom odjela za strateško planiranje i upravljanje razvojem kao i gradonačelnici i načelnici jedinica lokalne samouprave sa područja Karlovačke županije.
Skip to content