Kako je i bilo najavljeno, promocija Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) održana je dana 31. ožujka 2023. u Velikoj vijećnici Grada Karlovca u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačkog tijela Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.

Prezentirani su uspješno provedeni projekti, njihovi rezultati, ali i izazovi koji su ih zatekli tijekom pandemije COVID-19, a koji su sufinancirani sredstvima Europskog socijalnog fonda iz programskog razdoblja 2014. – 2020. i to udruge Carpe Diem i Ženske grupe Karlovac „Korak“.

Sudionicima su predstavljene mogućnosti koje su na raspolaganju iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) za novo programsko razdoblje 2021. – 2027.. Naglasivši pritom da je osigurano 2,3 milijarde eura za postizanje razvojnih ciljeva u smjeru: novih zapošljavanja s naglaskom na mlade i ranjive skupine s povećanjem razina vještina, zdravstvenih i socijalnih usluga, ulaganjima u zdravstvenu i dugotrajnu skrb, te obrazovanje i cjeloživotno učenje.

Održana je i interaktivna panel rasprava predstavnika tijela u sustavu upravljanja i kontrole korištenja ESF-a i prisutnih sudionika.

Prvi pozivi u okviru Programa ESF+ očekuju se u drugoj polovici godine, dok će indikativni plan Poziva biti uskoro objavljen na službenoj stranici ESF+: https://esf.hr/esfplus/

Ispred Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije na promociji ESF+ prisustvovala je Antonia Bonetić.

Skip to content