Danas, 11. travnja 2019., Informacijski centar Europe Direct Karlovac održao je predavanja učenicima završnih razreda Šumarske i drvodjeljske škole u Karlovcu. Tema predavanja bila je Europska unija i nadolazeći izbori za EU parlament, kao i kampanja EU&ME koja promiče vrijednosti i pogodnosti koje EU pruža svojim građanima. U prvom dijelu predavanja učenicima su dane temeljne informacije u Europskoj uniji, imali su prilike i sudjelovati u kvizu o poznavanje EU, a središnja tema bili su nadolazeći izbori za Europski parlament.

Predavanjem se željelo potaknuti mlade na izlazak na izbore za Europski parlament kao i dati temeljne informacije o mogućnostima izlaska na izbore, kako i gdje glasati, načinu glasanja, opcijama glasanja kao i razlozima zašto je važno izaći na izbore.


U drugom dijelu predavanja učenici su imali prilike pogledati filmove trojice redatelja, kojima se kroz EU & ME kampanju promiču vrijednosti i pogodnosti EU-a  kao i prava koja uživaju kao njezini građani. Učenici su aktivno sudjelovali u raspravama a troje učenika sa najviše točnih odgovora u kvizovima podijeljene su prigodne nagrade Informacijskog centra Europe Direct Karlovac. #ovajputglasam #EU&ME
Više o kampanji za Europske izbore možete saznati na poveznici: https://www.ovajputglasam.eu/
Više o kampanji EU & ME  možete saznati na poveznici: https://europa.eu/euandme/frontpage_hr

Skip to content