Dana 22.03.2022. godine Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije održala je informativnu radionicu predstavljanja Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.  Na informativnoj radionici sudjelovalo je 26 sudionika.

Informativna radionica održana je za sve zainteresirane potencijalne prijavitelje i partnere na području Karlovačke županije. Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, i /ili javne ustanove i javna poduzeća čiji su JLRS osnivači u Republici Hrvatskoj.

Cilj Programa jest pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, povezivanje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, potpora njihovu povratku i ostanku te očuvanje njihove pune ravnopravnosti te pridonošenje gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji.

Sredstva za provedbu Programa osiguravaju se u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2022. godinu u svrhu razvoja lokalne zajednice u ukupnom iznosu od 9.100.000 kuna. Vrijednost financiranja ministarstva po projektu iznosi od 50.000,00 kuna do 300.000,00 kuna.

Svim prijaviteljima i partnerima želimo puno sreće i uspješnu prijavu projektnih prijedloga te da će ih podnijeti najkasnije do 07. travnja 2022. do 16:00h.

Skip to content