Jučer, s početkom od 9:30 sati ispred EDIC centra i Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije održan je događaj EDIC Karlovac Božićna čarolija.

Za tu prigodu postavljena je izložba plakata sa božićnim običajima zemalja Europske unije, nagradni natječaj za djecu osnovnih škola. Cilj natječaja bio je da se na kreativan način djeci usade vrijednosti Europske unije te da na jedan zanimljiv i edukativan način nauče božićni običaji svake od zemalja EU.

Također za tu prigodu okićen je bor sa ukrasima i poklonima Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj koji su upravo za ovu prigodu izradili svoje ukrase. U sklopu događanja REGEA je održala dvije radionice na temu „kako očuvati okoliš“ u kojem su sudjelovala djeca OŠ Grabrik i OŠ Dragojle Jarnević.

Najmlađi su se također imali prilike slikati sa božićnim motivima u fotkaoni unajmljenu za sam događaj. Prvo mjesto osvojili su učenici OŠ Grabrik s državom Latvijom, 2. mjesto pripalo je OŠ Skakavac i Nizozemskoj te je 3. mjesto pripalo OŠ Dragojla Jarnević i zemlji Cipar. Predstavnica EDIC centra uručila je nagrade navedenim školama. Program je završio u 12:30.

Skip to content